CHP 'Taşeron İşçilik Çalıştayı' düzenliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP olarak ilk günden itibaren amasız, fakatsız, hiçbir şart öne sürülmeden taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz." dedi.

CHP 'Taşeron İşçilik Çalıştayı' düzenliyor
Yayınlanma:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, "CHP olarak ilk günden itibaren amasız, fakatsız, hiçbir şart öne sürülmeden taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz." dedi. 

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Emek Büroları'nca 18 Kasım'da düzenlenecek olan "Taşeron İşçilik Çalıştayı"nda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve işçi sendikaları konfederasyonlarının genel başkanlarının konuşma yapacağı belirtildi. Çalıştayda, "çalışma yaşamının kanayan yarası haline gelen" taşeron işçiliği masaya yatırılacağı ifade edildi.

Taşeron işçilerin, kadroya alınmasının el alınacağı çalıştayda, çıkacak sonuçlar kamuoyuna açıklanacak ve hükümete de iletilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, taşeron işçiliğin çalışma yaşamının kanayan yarası olmaya devam ettiğini kaydetti.

Ağbaba, 1 Kasım 2015 seçimlerinde "Taşerona kadro vereceğiz" diyenlerin aradan iki yıl geçtikten sonra hala "Çalışma yapıyoruz" dediğini aktararak, şunları ifade etti:

"İki yıldır ne bitmek bilmez çalışmaymış.1 Kasım seçimlerinde oy almak için taşeron işçilere kadro vereceğini müjdeleyenler, iki yıldır bu sözlerini tutmayarak gerçek yüzlerini ortaya koymuştur. Kamuya ait bir şirket kurulması, özel sözleşmeli personel, 3 yılda bir yenilenen sözleşmeler, işçi statüsünde kalıp işçi olmamak gibi ucube formüllerle işçinin karşısına geçmeyi planlıyorlar. CHP olarak ilk günden itibaren amasız, fakatsız, hiçbir şart öne sürülmeden taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz."

"Daha önceki planı engellemiştik"

Çalıştaya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun katılacağını bildiren Ağbaba, bu çalıştayda, akademisyenler, gazeteciler, taşeron işçi örgütlerinin temsilcilerinin sunum yapacaklarını ifade etti.

Çalıştayda, "Türkiye'de dünden bugüne taşeron işçilik", "Taşeron işçiler nasıl güvenceli olacak", "Güvenceli iş, güvenceli yaşam" başlıkları altında üç oturumun yapılacağını belirten Ağbaba, çalıştayın bu sorunun çözümünde önemli bir adım olacağını düşündüklerini vurguladı.

Daha önce düzenledikleri "Kıdem Tazminatı Çalıştayı" ile işçilerin şiddetle karşı çıktığı kıdem tazminatının fona devredilmesi planını engellediklerini aktaran Ağbaba, CHP'nin kapalı kapılar ardında değil, olması gerektiği gibi işçinin sorununu işçilerle konuşarak belirlediğini, sendikaların "hayır" dediğine "evet", "evet" dediğine de "hayır" deme durumlarının asla olamayacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.