Bozkurt’ tan ‘Zeytin Dalı’ açıklaması

‘Zeytin Dalı’ harekâtına yönelik bir açıklama da CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’ tan geldi.

Bozkurt’ tan ‘Zeytin  Dalı’ açıklaması
Yayınlanma:

Türkiye’ nin Afrin bölgesinde 20 Ocak 2018 tarihinde başlattığı ‘Zeytin Dalı’ harekâtı 4. gününde hız kesmeden devam ediyor. Gerçekleştirilen harekâta ilişkin bir açıklama da CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’ tan geldi.

“AFRİN’ DE MÜCADELE EDEN KAHRAMAN ORDUMUZUN ARKASINDAYIZ”

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt yapmış olduğu açıklamasında Afrin’ e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı’ nda ordunun ve askerin sonuna kadar destekçileri olduklarının altını çizerek “Öncelikle ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ nda ordumuzun arkasında olduğumuzu belirtmek isterim. Bugün Afrin’ e, PYD- YPG unsurlarını çıkarmak adına müdahale ediyoruz. Ordumuzun arkasındayız. Askerimizin arkasındayız.” şeklinde konuştu.

“ÖSO İÇİN ORADAYIZ DEMEK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR”

Bozkurt açıklamalarına şöyle devam etti: “Lakin bu noktada ordumuzun arkasında durarak hükümeti eleştirmemek Tayyip Erdoğan’ ın Suriye politikalarının da arkasında durduğumuz anlamına gelmez. Türkiye’ nin Suriye’ de bu noktaya gelmesinin tek sebebi 6 senelik Suriye politikasının baştan sona yanlış olması ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye’ nin Ortadoğu’ da ki emperyal politikalara dâhil olmasıdır. Suriye’de cihatçı ve gerici örgütleri bir şekilde destekleyen bu politikalar Türkiye’yi maalesef bu kaosa sürüklemiştir. Tayyip Erdoğan gerçekleştirmiş olduğu açıklamasında ‘Biz Afrin’ e ÖSO için gidiyoruz’ ifadesini kullandı. Bu çok talihsiz bir açıklamadır. Afrin’ de ve civarındaki PYD- YPG’ li teröristlerinin oluşturduğu bu koridor Türkiye’ nin güvenliğini tehdit ediyor iken sınırımızda böyle bir terör oluşumuna izin vermemek adına bir operasyon yapmamız ne kadar hak ise bu konuda Suriye merkezi hükümeti ile görüşmek ne kadar doğru ise bu harekâtı ‘ÖSO ile yapıyoruz ve ÖSO için gidiyoruz’ demek kendi ayağına kurşun sıkmaktır. Hükümeti ve cumhurbaşkanını bu hususta dikkatli ve sorumlu olmaya davet ediyoruz. Özellikle “ÖSO için oradayız” ifadesi kabul edilebilir bir ifade değildir. Çünkü vatan tehlikede değil ise savaş cinayettir. Bu harekata başarısızlıkla sonuçlansın da Tayyip Erdoğan zarar görsün veya başarıyla sonuçlansın da Tayyip Erdoğan yücelsin gibi bakış acıları ile yaklaşılmamalıdır. Savaş üzerinde oyun oynanmayacak kadar ciddi ve vebali olan bir iştir. Kurşun kimlik sormaz, yaşa bakmaz. Savaş bir macera değildir. Bu yüzden savaşın nedenlerinin meşruluğu da önem taşımaktadır.”

Muhabir: Ceren Şahin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.