Beyşehir’de nefes kesen off-road yarışları #konyahaber

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Beyşehir Off-Road Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen off-road yarışları büyük ilgi gördü.

Beyşehir’de nefes kesen off-road yarışları #konyahaber
Yayınlanma:

Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi Off-Road Kulübü işbirliği ile Beyşehir-Antalya karayolunun 5. kilometresindeki Maden mevkiinde yer alan parkurda gerçekleştirilen off-road yarışları adeta nefesleri kesti. Şenlik kapsamında düzenlenen yarışlarda, ipi göğüsleyebilmek için yarışan arazi araçları izleyenlerin adrenalini yükseltti. Türkiye’nin 26 ilinden Beyşehir’e gelen Off-Road Kulübüne mensup çok sayıda arazi aracı pilotu, özel parkurda farklı klasmanlarda yarışarak birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Yarışların startını bir arazi aracına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır ile birlikte binen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun verdi. Off-Road tutkunları ise yarışları izlerken büyük keyif yaşadı. Pilotlar, çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Kadın pilotların da katıldığı şenlik, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Engelleri geçemeyen araçlar iş makineleriyle kurtarıldı
Yarışlarda bazı arazi araçları, kopan lastik ve parçaları ya da arızalanması sebebiyle yoluna devam edemezken, zorluk derecesi yüksek engelleri geçmeye çalışırken çamura saplanan, rampa ve çukurlardan çıkamayarak yarışı tamamlayamayan bazı araçlar da parkurda bekletilen kepçe ve traktörler yardımıyla alan dışına çıkarıldı. Bu esnada bazı pilotlar ile kendisine destek veren arkadaşlarının çalan müziğe eşlik ederek oynamaları ise renkli görüntüler oluşturdu. Su havuzlarından geçerken yüzleri çamura boyanan bazı pilot ve co pilotları ise zor anlar yaşayınca yarışı güçlükle tamamlayabildi. Bu arada, yarışlar esnasında alana giren bir köpek de ilginç görüntüler oluşturdu. Parkura bir köpeğin girdiği uyarısı ile başlayan kovalamacanın ardından köpeğin alandan çıkarılması sonrasında yarışlar yeniden devam etti.
Beyşehir’de, off-road şenlikleri kapsamında ilk kez S5 klasmanında yarışlar da gerçekleştirildi. Parkurda suyla doldurulan derin çukurlara giren, dev taş ve kayaların üzerine çıkarak parkurdaki çok zorlu engelleri geçip yarışı tamamlayabilme mücadelesi veren pilotlar ile arazi araçlarının performansı da ilgi çeken görüntüler oluşturdu. Yarışlarda, S1, S2, S3, S4,S5 ve bayanlar kategorilerinde dereceye girenlere kupaları şenlik sonrasında düzenlenen törende verildi.
Yarışları, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.