Başkentte STK'lardan Kudüs Mitingi

Memur-Sen, Hak-İş, İHH İnsani Yardım Vakfı, AGD, Cihannüma ve ÖNDER, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki için Ankara'da ortak miting düzenledi.

Başkentte STK'lardan Kudüs Mitingi
Yayınlanma:

Memur-SenHak-İşİHH İnsani Yardım VakfıAnadolu Gençlik Derneği (AGD), Cihannüma ve ÖNDER, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki için Ankara Anadolu Meydanı'nda ortak miting düzenledi.

Mitingin açılış konumasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kudüs'ün İslam dinine ait olduğunu ifade ederek, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

İsrail'in bir devletin değil işgalci terör örgütünün adı olduğunu dile getiren Yalçın, "Kudüs'ün sahibi de varisi de bellidir. Kudüs'ün maliki de zilyedi de bellidir. Filistin'in egemeni Filistin devletidir. Terörist İsrail, o toprakların işgalcisidir." dedi.

Kudüs'ü "ümmet ve insanlık için kutsal emanet, değer biçilemez kıymet" olarak nitelendiren Yalçın, "İsrail denen Siyonist çete için Kudüs'e el uzatmanın sonu, yok oluşu yaşayacağı kıyamettir." değerlendirmesinde bulundu.

"Kudüs'ü yalnız bırakmak, Filistin davasını sahipsiz koymak; istikameti Fatiha olanlar için zillettir, kutlu davaya hıyanettir." ifadelerini kullanan Yalçın, "Mescid-i Aksa'yı siyonistlerin postallarının kirletmesine seyirci kalmanın felaketi talep etmek anlamına geleceğini" söyledi.

Yalçın, "ABD duysun, İsrail anlasın. Kudüs özgür olana kadar, susmayacağız. Kudüs Siyonist işgalden kurtulana kadar, rahat durmayacağız." diye konuştu.

"Kavga önümüzdeki yüzyılın kavgasıdır"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" ilan etme kararını tanımadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Okyanus ötesi ne söylerse söylesin, Trump'un Amerika'sı ne derse desin, hangi kararı alırsa alsın biz Kudüs kararını tanımıyoruz, tanımayacağız, bu kararın hiçbir hükmü yoktur çünkü Kudüs bizim kadim şehrimizdir. Ezeli ve ebedi başkentimizdir. Çünkü Kudüs için baş veririz, başkentimizi çiğnetmeyiz. Kudüs'ün kutsiyeti ve tarihi statüsü asla değiştirilemez, o statü kadim medeniyetimizin ruhu ve kadim merkezi olmasıdır."

"Mescid-i Haram neyse, Mescid-i Nebevi neyse Mescid-i Aksa da odur." ifadelerini kullanan Arslan, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kendilerine emanet olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Trump'ın gelecek yüzyılı şekillendirmek için bilinçli bir karar aldığını söyleyen Arslan, "Kavga önümüzdeki yüzyılın kavgasıdır. Kendimizi önümüzdeki yüzyılın mücadelesine hazırlamalıyız." dedi.

Mitingden notlar

Yalçın ve Arslan'ın ardından AGD Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Genel Başkan Vekili Ahmet Akça ve ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım meydandakilere hitap etti.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitingde Grup Yürüyüş bir konser verdi. Konser ve tertip komitesi adına yapılan konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi.

Türkiye ve Filistin bayraklarının birlikte dalgalandırıldığı, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD" sloganlarının atıldığı mitingin konukları arasında Kudüs direnişinin sembolü haline gelen 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi'nin amcası Reşat el-Cuneydi de yer aldı.

Mitinge, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Emniyetten alınan bilgiye göre, mitingde yaklaşık bin 500 polis helikopter desteğiyle görev yaptı. Mitinge katılanlar x-ray cihazından geçirilerek alana alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.