BAŞKAN TUTAL'DAN 95 YAŞINDAKİ HASAN DEDE’YE DUYGULANDIRAN ZİYARET

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, uzun yıllar geçimini çobanlık ve çiftçilik yaparak sağlayan 95 yaşındaki Hasan Kaya’yı ziyaret ederek, hayır duasını aldı.

BAŞKAN TUTAL'DAN 95 YAŞINDAKİ HASAN DEDE’YE DUYGULANDIRAN ZİYARET
Yayınlanma:

Duygusal anların yaşandığı ziyarette, 95 Yaşındaki Hasan  Dede, Başkan Tutal’ın kendisine yaptığı bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederken,  her şeyin sabır ve tevekkülden geçtiğini ve Yüce Allah’a olan sevgisini de dile getirdi.

Vakit namazlarını elinden geldiği kadar geçirmemeye çalıştığı , fakat artık camiye gidemediğini kaydeden Hasan Kaya;”İnsan  yaşlanınca böyle oluyor. Allah ‘tan gelen her şeye sabır , sabır, sabır dedim. Say, say bitmez. Çok yokluk, yoksulluk çektim.Her ne olursa kabul ettim. Hayır'da Şer'de Allah'tan hepsini kabul ettim.  Ama yılmadım.  Allah evlatlarımdan razı olsun bana bakıyorlar. Her türlü ihtiyacımı karşılıyorlar. Sizler beni unutmadınız. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Askerlik anılarını Başkan Tutal'la  paylaşan Hasan  Kaya;" Muğla Milas'ta Jandarma olarak askerlik yaptım. Yazıcı, olarak yaptım askerliğimi. Çok yer gezdim, çok yer gördüm. 4  yıl askerlik yaptım. Menderes döneminde komutan bizi salmadı oy kullandırmadı, bizi geri döndürdü.Görev bir şey diyemedik. İlk seçimde olmadı  ama ikincisinde kazandı . Ama rahat vermediler. İdam ettiler. Sonra askerde bırakmak istediler ama kalmam ben dedim. Dağda , bayırda serbest gezeceğim dedim. Çarıklarımı giydim o dağda bu dağda gezdim.Şükür Allah'ıma.O dönemde Devlet'te para yoktu. Savaş'tan çıkmıştı.Elhamdülillah şimdi her şey bol" şeklinde konuştu.

Hasan Kaya'nın askerlik anılarını dinleyen Başkan Tutal;”Elhamdülillah iyisin.Allah bize de senin kadar  sağlıklı yaşamayı nasip etsin. Ne güzel bu yaşa kadar gelmişsin ve evlatların bakıyor. Duanızı bekleriz. Bize de dua etmeni isterim.Allah ömür verirse bizler de bir gün onlar gibi yaşlanacağız. Yaşlılara gereken önemi vermeyen ve onlara merhamet etmeyen toplumlar  tarihten silinip giderler. Yaşlılara gösterilen önem, o toplumun uygarlık göstergelerinden biridir."dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.