Başbakan Yıldırım: Tarih zulme sessiz kalan kör vicdanları da yazacak

Başbakan Yıldırım, "Kudüs'ü oldubittiyle İsrail'in başkenti yapmaya çalışanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz. Tarih zulmedenler kadar zulme sessiz kalan kör vicdanları da yazacak. Kudüs bütün insanlığın ortak hazinesidir." dedi.

Başbakan Yıldırım: Tarih zulme sessiz kalan kör vicdanları da yazacak
Yayınlanma:

Başbakan Binali Yıldırım, Başpınar Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını partililere ileterek sözlerine başlayan Yıldırım, "Kırıkkale'den 80 milyonu, bütün vatandaşlarımızı selamlıyorum. Türkiye'nin 780 bin kilometrekare vatan toprağını ve burada yaşayan 80 milyon vatandaşımızı yürekten selamlıyorum. En önemlisi de biz birileri gibi nabza göre şerbet vermiyoruz. İline göre Doğu'da başka Batı'da başka konuşmuyoruz. Van'da nasıl gönül diliyle konuşuyorsak Kırıkkale'de de aynı gönül diliyle konuşuyoruz." dedi.

Kırıkkale'ye spor salonu müjdesi
Kırıkkale'nin kendilerini her zaman bağrına bastığını dile getiren Yıldırım, "Buraya geldiğimizde, bu salondaki kardeşlerimizden daha fazlası buraya sığmadı. Dışarıda bizi beklediniz, saatlerce beklediniz. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanımıza buradan söylüyorum, Kırıkkale'ye çok daha büyük, güzel bir salon yapalım. Hem de öyle bir salon yapalım ki şehrin de dışında olmasın, tam merkezinde olsun." diye konuştu.

"Adaletin yanında saf tutuyoruz"
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına değinen Yıldırım, dünyada dengelerin değiştiğini, Türkiye'nin bu dengeleri gözetirken her zaman mazlumun, haklının ve mağdurun yanında yer aldığını vurguladı. Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adaletin yanında saf tutuyoruz. Somali'de, Arakan'da, Suriye'de, Yemen'de durduğumuz nokta ne ise Filistin'de de aynı yerde duruyoruz. Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in baş şehri olarak tanıdığı açıklamayı reddediyoruz, kabul etmiyoruz. İnsanlığın ortak değeri olan Kudüs'ü oldubittiyle İsrail'in başkenti yapmaya çalışanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın girişimiyle toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı bu konudaki kararını açık ve net şekilde bütün dünyaya ilan etti. Bundan böyle biz de diyoruz ki işgal altındaki Doğu Kudüs Filistin'in baş şehridir. Filistin'in ve mazlum halkının hak ve hukukunun yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz.

Kader gökyüzünde yazılır, insanlar kaderini yaşarlar. Yeryüzünde kader yazılmaz. Bir milletin kaderini işgale, baskıya, zulme mahkum etmeye çalışanlara asla izin vermeyiz. Tarih zulmedenler kadar zulme sessiz kalan kör vicdanları da yazacak. Uluslararası kamuoyu şunu iyi bilmelidir, Kudüs bütün insanlığın ortak hazinesidir. Üç semavi dinin merkezidir. Bu kutsal beldede barış temelinde iki tarafın mutabık kalacağı nihai bir çözüm istiyoruz. Onun dışında kalan tek taraflı hiçbir karar, hiçbir yaptırım asla kabul görmeyecektir."

"Terör örgütlerini taşeron olarak kullandılar"
AK Parti'nin 15 yıldır bir yandan Türkiye'nin geleceğine ışık tuttuğunu, diğer yandan büyük atılım ve eserleri ülkeye kazandırdığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çıktığımız bu kutlu yolda Türkiye'yi yeni baştan ihya ettik, inşa ettik. Bu ilerlemeyi içine sindiremeyenler oldu. Türkiye'nin istikbalini karartmak için terör örgütlerini taşeron olarak kullandılar. Bu taşeronların en alçağı ise 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimiydi ama bu millet, Kırıkkale bayrağı indirmedi, ezanları dindirmedi. Allah sizden razı olsun." dedi.

"Taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik"

Başbakan Yıldırım, Kırıkkale-Kırşehir, Bala-Kaman ve Kırşehir yollarını bölünmüş hale getirdiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hızlı trenini 2019'da açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Böylece Ankara-Kırıkkale arası hızlı trenle yarım saat. Kırıkkale'de oturup Ankara'da işinize gideceksiniz. Okulunuz Kırıkkale'de, eviniz Ankara'da olacak. İşte hizmet bu. İşte vatandaşı sevmek bu. Ayrıca Kırıkkalemize, size yaraşır yeni bir hızlı tren garı yaparak hizmete sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Sadece Ankara'ya değil, hızlı trenle buradan Sivas'a ne kadar zamanda gideceksiniz biliyor musunuz? Kırıkkale'den Sivas'a 1 saat 20 dakikada gideceksiniz. Yozgat daha az, Yozgat'a da 45 dakika. Kırıkkale'den İstanbul'a giderseniz 4,5 saat. Konya'ya gitmek isterseniz 2 saat 10 dakikada gitmiş olacaksınız. Onun için ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Biz, laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak bu günlere geldik. Hizmet yaparak, vatandaşın gönlüne yol yaparak bugünlere geldik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.