Başbakan Yıldırım'dan Mevlana'nın 744. vuslat yıl dönümü mesajı

Başbakan Binali Yıldırım Hazreti Mevlana'yı, Hakk'a yürüyüşünün 744.yıl dönümünde rahmet ve hürmetle yad ettiklerini belirterek, "Hazreti Mevlana, vuslatının üzerinden asırlar geçse de eserleri ve fikirleriyle yolumuzu aydınlatmayı sürdürmekte; merhameti, güzel ahlakı, hayrı ve sabrı telkin eden nasihatleri ve asırlara sığmayan hoşgörüsüyle bütün insanlığı kendisine hayran kılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'dan Mevlana'nın 744. vuslat yıl dönümü mesajı
Yayınlanma:

Yıldırım, Hazreti Mevlana'nın 744. vuslat yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı. "Yaşadığımız coğrafya, yetiştirdiği gönül sultanlarının çağları aşan mesajları ve eserleri sayesinde yüzyıllarca barış ve huzur yurdu olmuştur." değerlendirmesinde bulunan Yıldırım, Anadolu'nun manevi mimarlarından birinin de Mevlana Celaleddin Rumi olduğunu bildirdi. 

"Gönüllerde müstesna bir yeri olan, büyük mutasavvıf Hazreti Mevlana'yı Hakk'a yürüyüşünün 744. yıl dönümü vesilesiyle rahmet ve hürmetle yad ediyoruz." ifadelerini kullanan Yıldırım mesajında şunları kaydetti:  

"Hazreti Mevlana, vuslatının üzerinden asırlar geçse de eserleri ve fikirleriyle yolumuzu aydınlatmayı sürdürmekte; merhameti, güzel ahlakı, hayrı ve sabrı telkin eden nasihatleri ve asırlara sığmayan hoşgörüsüyle bütün insanlığı kendisine hayran kılmaktadır. Bizim medeniyetimiz barış, sevgi ve kardeşlik temeli üzerine inşa edilmiştir.

'İnsan-ı kamil' olma yolunda Mevlana, Emir Sultan, Hacı Bektaş, Yunus Emre, Battal Gazi, Şeyh Şaban-ı Veli gibi gönül sultanlarını rehber edinen aziz milletimiz, cömertlikte akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, kusur örtmede gece gibi, tevazuda toprak gibi ve hoşgörüde deniz gibi olmayı gaye edinmiştir."

- "Fitne ve nifak girişimleri bertaraf edilecektir"

Anadolu topraklarının vatan kılınması ve muhabbetle kenetlenmenin sırrının, sahip olunan manevi miras olduğunu kaydeden Yıldırım, "Yaşadığımız coğrafyanın içinde bulunduğu ahval sebebiyle bugün bu eşsiz mirası en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Milletimiz kardeşlik duygularını ve manevi değerlerini koruduğu müddetçe, bütün fitne ve nifak girişimlerini muhakkak ki bertaraf edecektir." değerlendirmesinde bulundu. 

Yıldırım mesajında, ölümü vuslat olarak gören Hazreti Mevlana'yı vuslat gecesi Şeb-i Arus'un 744. yıl dönümünde rahmet ve hürmetle andığını belirterek, "O'nun İslam'ı en güzel şekilde yorumlayan fikirlerinden bütün insanlığın istifade etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.