Başbakan: Sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diledi #Eğitim

Başbakan Binali Yıldırım, "2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bütün eğitim camiasına selam ve sevgilerimi iletiyor, sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir yıl diliyorum" dedi.

Başbakan: Sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diledi #Eğitim
Yayınlanma:

Başbakan Yıldırım, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının açılışı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Yıldırım’ın, yayımladığı mesaj şöyle:

“2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bugün ders başı yapacak olan öğrencilerimizin ve ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklarla hizmet veren öğretmenlerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyorum. Eğitim ve öğretim; öğrencilerimizin ruhi ve bedeni sağlıklarını ön planda tutan, ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle hareket eden bir anlayış üzerine inşa edilmelidir. Tam demokrasiyi benimsemek, farklı düşüncelere daima saygı duymak ve araştırmayı-sorgulamayı vazgeçilmez kabul etmek eğitimde şiarımız olmalıdır. Çocuklarımızı bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan, geleceğin dünyasında söz sahibi olan fertler olarak yetiştirmek ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için büyük önem taşımaktadır. Çocuklarına en iyi imkanları sağlamaya çalışan velilerimizin fedakarlıkları ilham kaynağımızdır.

Hükümet olarak eğitim için yaptığımız harcamaların tamamını ülkemizin geleceğine yönelik birer yatırım olarak görüyoruz. Tarihimizin en büyük eğitim atılımlarını gerçekleştirmekle yetinmiyor, ülkemizin geleceğini şekillendirecek projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Eğitimin her seviyesinde geleceğe uygun programların uygulanması ve teknolojinin en yüksek seviyede kullanılması için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Büyük Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi biçimde hazırlamakta kararlıyız. Eğitim fırsatlarından bütün öğrencilerimizin eşit seviyede faydalanması hükümetimizin en çok önem verdiği konulardandır. Bu vesileyle, eğitimin her kademesinde, Türkiye’nin geleceğini emanet ettiğimiz, sevgi, sabır ve özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, eğitimin niteliğini yükseltme konusunda kendilerine duyduğumuz güveni ifade etmek istiyorum. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bütün eğitim camiasına selam ve sevgilerimi iletiyor, sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.