Afrin sonrası kırılma kapıda çünkü...

Afrin operasyonu PKK terör örgütü için tam bir yıkım oldu. Terör devletinin prototipi olan Afrin'deki kırılma diğer şehirleri de etkileyebilir.

Afrin sonrası kırılma kapıda çünkü...
Yayınlanma:

Afrin’in PKK işgalindeki diğer bölgelerden farklı bir önemi var. ABD planlarının dışında PKK’nın kendi ajandası adına Afrin prototip olma özelliği taşıyordu. Şimdi PKK-PYD terör örgütü Afrin’de tasfiye sürecine girdi ve bu süreç başta Münbiç olmak üzere diğer bölgeler için de ciddi bir kırılmayı beraberinde getirebilir.

PKK BÜYÜK BİR ŞOKA GİRDİ

PKK-PYD teröristleri 72 uçakla yapılan hava harekatına hazırlıksız yakalandılar.
Hava operasyonuna karşı ABD ve Rusya hatta Şam rejiminden de beklentileri vardı.
PKK terör örgütü Afrin operasyonunda Türk askeriyle ka+rada karşılaşma planı yapıyordu.
Kısa sürede 100’den fazla hedefin vurulması terör örgütünün tüm hesaplarını alt üst etti.

PKK-PYD teröristleri şu an şokta.
Afrin operasyonu öncesi en büyük güvenceleri ABD’ydi.
Rusya ve Şam rejimine de yanaştılar.
Türkiye’nin son derece kararlı ve gücü nispetinde gerçekleştirdiği operasyon ABD’nin elini kolunu bağladı.
ABD Türkiye’ye Afrin operasyonundan vazgeçirmek için yaptığı geri adım açıklamalarının ardından gördüğü irade karşısında PKK’yı Afrin’de yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Rusya, İran ve Şam cephesi de Türkiye’nin bölgesel gücü karşısında herhangi bir engelleme teşebbüsüne girme cesaretini gösteremedi.
Türkiye masada yürüttüğü diplomatik faaliyetlerinin yanı sıra Fırat Kalkanı ve İdlib operasyonlarıyla sahadaki gücünü göstermişti.
Sahada operasyon anlamında askeri ve istihbarat çalışmalarıyla birlikte kontrol ettiği ÖSO gibi yerel  güçlerle de hem caydırıcı hem de belirleyici unsur olduğunu tüm taraflara kabul ettirdi.

Bu operasyon BM’nin 51. Maddesi gereği Türkiye’nin meşru hakkıydı.
Türkiye uluslararası hukukun kendisine verdiği bu hakkı, tüm tarafları bilgilendirmek suretiyle uluslararası kurallar çerçevesinde gerçekleştirdi, hiçbir aşamada bir gedik bile bırakmadı.

AFRİN PKK İÇİN TERÖR DEVLETİNİN PROTOTİPİYDİ

PKK şimdi büyük bir şok yaşıyor dedik.
Çünkü Afrin terör örgütünün Suriye’deki kalesiydi.
Oluşturulmak istenen terör devletinin prototipi Afrin’di.

PKK’NIN AFRİN’E ÖZEL AJANDASI VARDI

PKK-PYD terör örgütü bugüne kadar hep ABD’nin biçtiği rol üzerine hareket etti.
Kobani, Tel Abyad, Münbiç, Rakka gibi yerler ABD’nin işaret edip, yol açtığı, PYD teröristlerini yerleştirdiği bölgelerdi.
Afrin ise bu stratejinin dışında PKK-PYD’nin ABD dışında kalan inisiyatifleri açısından önem taşıyordu.
Türkiye sınırına en yakın bölge olması, dağlık araziden Türkiye sınırına sızabilme rahatlıkları, aynı bölgede Mihraç Ural gibi farklı terör elebaşlarıyla irtibat kurabilmeleri bir çok özellik Afrin’i PKK-PYD teröristlerinin kendi ajandası haline getirmişti.

PKK İÇİN AFRİN, ABD PLANINDAKİ DİĞER BÖLGELERDEN BAĞIMSIZDI

PYD-PKK teröristleri 2011’den itibaren hep ABD’nin verdiği adresleri işgal etti. Afrin ise Kamışlı ile birlikte bunların dışında kalıyordu. PKK terör örgütü için Afrin Suriye’deki en vazgeçilmez nokta olarak gösteriliyordu. Çünkü terör devletinin emsali burada hayata geçirildi. Terör örgütünün yapısal faaliyetleri, seçim hazırlıkları, yerel meclisleri, asayiş adını verdikleri silahlı yapıları, konsey adını verdikleri yerel yönetim unsurları, sivil halka dayattıkları tüm terör kanunları en baştan beri burada aktif edildi ve tüm bu uygulamalar Afrin üzerinden diğer işgal bölgelerine yansıtıldı.

AFRİN SONRASI KIRILMA BÜYÜYEBİLİR

Bu nedenlerden dolayı PKK terör örgütünün Afrin’de aldığı bu darbe, terör örgütünün Suriye ve hatta Irak’taki yapısal faaliyetleri ve özellikle de ABD ile olan ittifakları açısından bundan sonrası için belirleyici unsur olabilir.
Afrin’deki tasfiye diğer şehirleri etkileyebilir.
ABD olan ittifak ve güven meselesi noktasında da kırılmalar yaşanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.