Afrin'de 'Zeytin'in dalı Alman'a battı!

Türkiye'nin başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" bugünkü Alman gazetelerinin başlıca yorum konusu oldu.

Afrin'de 'Zeytin'in dalı Alman'a battı!
Yayınlanma:

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" bugünkü Alman gazetelerinin başlıca yorum konusu oldu. 

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, "ABD kararlı bir şekilde, köşeye sıkışan Kürtlerin yardımına koşacak mı? Batılı hükümetler Türkiye'nin siyasi ve stratejik önemi nedeniyle Erdoğan'ın çoğu hamlesine göz yumdular. Suriye'ye yapılan müdahale nedeniyle Washington ile Ankara'nın araları açılırsa, bu Moskova'nın işine gelir. Kürtler açısından ise yüz yıldır devam eden durum değişmez." yorumunu yaptı.

BUNDAN BİR KAÇ YIL ÖNCESİNE KADAR HAYAL BİLE EDİLEMEZDİ

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesi

"Erdoğan Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere karşı taarruza geçmekle, Rusya ile arasının bozulmasını da göze almış oluyor. Ama asıl endişe edilmesi gereken husus Türkiye Cumhurbaşkanı'nın kendini ABD Başkanı'ndan üstün görmesidir.  Kürtler ABD'nin DEAŞ ile mücadeledeki müttefikidirler. Bundan birkaç yıl öncesine kadar Türkiye gibi bir ülkenin ABD'yi böylesine provoke edebileceği tasavvur edilemezdi. Erdoğan, ülkesinin dünya liderliğinden elini çekmekte olduğu Donald Trump ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynayabileceğini düşünüyor. Türkiye Cumhurbaşkanı galiba bunu başaracak... Bu son derece kötü bir manzara.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.